top of page

Ezen az oldalon az esztergaszerszámokkal és a műszaki kivitelezéssel kapcsolatos projektjeinket, sikertörténeteinket mutatjuk be. Ezzel is szeretnénk bebizonyítani, hogy mi nem a levegőbe beszélünk, több éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel rendelkezünk.

s1.jpg

Utilis lapka: 3002-2.0-10L EN GS UHM20 HPX

Utilis lapka: 3002-2.0-10L EN GS UHM20 HPX

PARAMÉTEREK: Nmax=5500 ford/perc, f=0,1 mm/perc

Alapanyag: 11SMnPb30+C

ÁTMÉRŐ: 12mm

Elért darabszám: 80.000 db/lapka

s2.jpg

1.50 mm átmérőjű menet

Egyik legszebb feladatunk volt egy 1.50 mm átmérőjű menet elkészítése titán alapanyagra. Korábban 2.90 mm-es, 3.90 mm-es csavarokhoz már szériában szállítottunk, de a 1.50 mm, 0.02 mm-es össztűréssel már kihívás. A vevőnk nyitottságának köszönhetően, még egy felújított gépükön is működik…

s3.jpg

Engel szerelő folyosó

Komoly kihívást jelentő feladattal találtuk szembe magunkat, amikor egyik megbízónknak egy Engel típusú présgépre szerelő folyosót kellett terveznünk és kiviteleznünk.

Kikötés volt, hogy a szerelő folyosó támasztásai nem érhettek le a földre, így az összes rögzítési pontját a gépen kellett kialakítani. Géprajz nélkül, bázispont nélkül, 5 méter magasra. Mivel nem ismerünk lehetetlent, így egy alapos felmérés után elkészítettük a látványtervet, majd a megrendelést követően a műszaki rajzot és statikai jegyzőkönyvet. A megvalósított szerelő folyosó 2014 óta okoz megelégedettséget a megrendelőnek.

s4.jpg

Mercedes C177

Az első nagyobb kihívást igénylő műszaki kivitelezésünk egy Mercedes C177-es szerszám javítása volt. A megrendelőnél minden másodperc számít, minden előre pontosan meg van tervezve, így óramű pontossággal adták át a szerszámot javításra és sok számjegyű kötbér terhelt volna bennünket, ha nem készülünk el időre.

A megrendelő azóta is partnerünk.

A korábbi lehasznált alumínium szerszámtartó lapokat új, acél lapokra cseréltük. CATia fájlból magunknak kellett kikonvertálni az összes adatot.

Emellett egy új fajta targonca emelőfül megoldást kellett kitalálnunk, mely nem igényel le- és felszerelést. Mivel a szerszám hűtőterében elfért a besüllyesztett fül, így egy megvezetett, rugós megoldással értük el vevőnk elégedettségét.

bottom of page